Suroviny:
- 1 PL repkového oleja
- 1/4 hrnčeka nadrobno nakrájanej cibule
- 1 hrnček nahrubo nastrúhanej ošúpanej repy
- 1 hrnček nahrubo nastrúhanej mrkvy
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL sherry octu
- 1 a 1/2 hrnčeka repovej šťavy
- chren, kyslá smotana, kôpor – na ozdobu
- V stredne veľkom hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni pražte do mäkka asi tri minúty.
- Pridajte repu a pražte do polomäkka, asi tri minúty. Pridajte mrkvu, osoľte, okoreňte a pražte ešte asi tri minúty.
- Pridajte sherry ocot a varte, kým sa neodparí. Potom pridajte repovú šťavu a okamžite prelejte do misy, ktorú vložíte do väčšej misy s ľadom.
- Servírujte v menších miskách, ozdobené kyslou smotanou, chrenom a kôprom.
Autor: Lukáš Miklošovič