Suroviny:
- 1 PL masla
- 1 stredná cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 4 hrnčeky kuracieho vývaru
- 300 g mrazenej edamame fazule
- soľ
- 1/4 hrnčeka créme fraiche (kyslý šľahačkový krém)
- 2 ČL nasekaného čerstvého zázvoru
- V stredne veľkom hrnci rozpustite maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a na miernom plameni pražte do mäkka asi sedem minút.
- Pridajte tri hrnčeky vývaru a varte na malom plameni 20 minút. Pridajte fazuľu edamame a varte do zmäknutia asi 10 minút. Nechajte chvíľu vychladnúť a v mixéri rozmixujte do hladka.
- Preložte polievku do misy a nechajte v chladničke odpočívať aspoň tri hodiny.
- Vmiešajte zostávajúci hrnček kuracieho vývaru do polievky a osoľte podľa chuti.
- V miske zmiešajte šľahačkový krém a nasekaný zázvor. Naložte polievku do servírovacej misky a pokvapkajte ju zmesou. Ozdobiť môžete fazuľkami, bylinkami, restovanými hubami či jarnou cibuľkou. Podávať ju môžete aj teplú.
Autor: Lukáš Miklošovič