Zemiaková placka
Sýta a tradičná pochúťka zo zemiakov vonia po cesnaku a majoráne. Môžete ju aj plniť, napríklad na masle orestovanou čevenou repou. Pozrite si recept na zemiakovú placku
Gombovce - slivkové guľky zo zemiakového cesta
Gombovce je nárečové označenie pre slivkové gule, ktoré je rozšírené v oblasti Abova a Zemplína. Môžete ich servírovať ako hlavné jedlo aj ako dezert. Pozrite si recept na gombovce - slivkové guľky zo zemiakového cesta
Vyprážané zemiakové pirohy
Keď sú podávané s kyslou smotanou, ťažko im odoláte. Pozrite si vo fotopostupe, ako pripravíte skvelé zemiakové pirohy. Pozrite si recept na vyprážané zemiakové pirohy
Zemiaky na kyslo
Zemiaky na kyslo vás možno vrátia do detstva a starých čias, najmä keď zavoňajú bobkovým listom, smotanou a korením. Pozrite si recept na zemiaky na kyslo
Jablkový koláč zo zemiakového cesta
V minulosti sa pieklo aj varilo z toho, čo bolo bežne dostupné. Keďže o zemiaky a jablká núdza nebola, došlo aj k ich spojeniu v sladkom koláči. Pozrite si recept na jablkový koláč zo zemiakového cesta
Zemiakové lokše
Jednoduché, nenáročné a chutné. Len tak nasucho, omastené, ale i plnené, lokše sú tradičnou pochúťkou. Pozrite si recept na zemiakové lokše
Drobance s mliekom
Hustá sýta polievka nahradí aj hlavné jedlo. Pripraviť ju môžete na slano aj na sladko. Pozrite si recept na drobance s mliekom
Pečené zemiaky s bryndzovou nátierkou
Inšpirácia na rýchly a jednoduchý obed? Nech sa páči, zemiaky s bryndzovou nátierkou sú skvelá voľba. Pozrite si recept na pečené zemiaky s bryndzovou nátierkou
Úhrabky - zemiaky s kyslou kapustou
Tradičné slovenské jedlo zo základných surovín, ktoré kedysi boli v každej domácnosti. V rôznych oblastiach má tento recept viaceré variácie, no základ je vždy rovnaký - zemiaky, kyslá kapusta a slanina. Pozrite si recept na úhrabky - zemiaky s kyslou kapustou
Krúpna baba
Niekde sa robí zo surových zemiakov, inde z varených. V krúpnej babe však nikdy nechýbajú jačmenné krúpy. Pozrite si recept na krúpnu babu
Fučka
Pripomeňte si jednoduché jedlo, typické pre viaceré regióny Slovenska. Je to zemiaková kaša s múkou, ktorá výborne chutí s opraženou cibuľou. Pozrite si recept na fučku
Bryndzové halušky z celozrnnej múky
Alternatívna, azda aj trochu zdravšia verzia nášho národného jedla. Oplatí sa vyskúšať. Pozrite si recept na bryndzové halušky z celozrnnej múky
Oravské pirohy
Na základ tohto jedla stačia štyri ingrediencie. Nesmie však chýbať aj náplň - džem, mak, orechy či tvaroh. Pozrite si recept na oravské pirohy
Drapáky
Tip na fantastické jedlo, len tak samotné, ale pokojne aj k hustej fazuľovej polievke. Presne to sú drapáky. Pozrite si recept na drapáky
Výborné zemiakové pagáče
Ľahké a výborné! Pagáčiky sa hodia na hocijakú príležitosť, pochutnajte si na nich podľa nášho receptu. Pozrite si recept na výborné zemiakové pagáče

