Suroviny:
- 4 vajcia uvarené na tvrdo
- 1 väčšia cibuľa
- šťava z ½ limetky
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL nasekaného koriandra
Na marinádu –
- 1 ČL sušeného koriandra
- štipka čili
- ½ ČL mletej rasce
- čierne mleté korenie, soľ
- kurkuma
- V miske si pripravíme marinádu spojením uvedených ingrediencií a pridáme približne 0,5 dcl vody alebo také množstvo, aby nám vznikla hustejšia pasta. Vajcia rozrezané na polovice do nej vložíme a necháme marinovať aspoň 5 minút.
- Na panvici si zohrejeme olej a opekáme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista.
- Znížime plameň a do panvice vložíme vajcia. Pomaly ich opekáme 8-10 minút. Občas ich prevrátime a premiešame. Môžeme pokropiť trochou vody, aby sa koreniny nepripaľovali a chute sa spojili. Dochucujeme podľa potreby soľou, kurkumou, korením. Pridať môžete aj štipku karí korenia.
- Keď vajcia zhnednú zo všetkých strán, pokropíme ich šťavou z limetky a premiešame. Pred podávaním ich môžeme dozdobiť čerstvými posekanými bylinkami. Konzumovať môžeme s ryžou alebo s dahlom na spôsob prívarku s vajcom.