Suroviny:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL vanilkového cukru
- 180 ml šľahačky
- 120 g drobného ovocia
- Predhrejeme si rúru na 120 °C. Na papier na pečenie si nakreslíme kruhy s priemerom 8 centimetrov alebo nájdeme pohár s približne rovnakým priemerom a pomôžeme si ním.
- Rozbijeme vajíčka a oddelíme bielok od žĺtka. Do čistej a suchej misky dáme bielka, pridáme soľ a mixujeme až kým nevznikne sneh. Mixér potom prepneme na najnižšiu rýchlosť a do vyšľahaného snehu postupne pridávame po lyžiciach kryštálový cukor. Na konci pridáme ešte citrónovú šťavu, vanilkový cukor, sódu bikarbónu a na chvíľu zvýšime výkon na mixéri.
- Na papier s predkreslenými kruhmi dáme do každého kruhu lyžicu snehu ako základňu tortičky. Zvyšok zmesi dáme do cukrárskeho vrecúška s hviezdicovou špičkou a na vytvorené základy striekame sneh v kruhoch. V strede necháme priestor na plnku (mali by vyzerať ako hniezda).
- Prázdne snehové tortičky dáme do rúry a pečieme 60 minút. Potom vypneme rúru, ale neotvárame až kým nebudú torty vychladnuté (cca 1 hod.). Na urýchlenie chladnutia môžeme trošku pootvoriť dvierka rúry. Po vychladnutí torty vyberieme.
- Vyšľaháme šľahačku. Do priehlbiny v tortičke dáme lyžicu šľahačky a lesné ovocie. Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne posypať mandľami alebo mätou.