SME

Wellington so zeleninou

Pripravte si pochúťku bez mäsa.

Wellington so zeleninou.Wellington so zeleninou. (Zdroj: AdobeStock)

Suroviny (4 porcie):

  • 250 g lístkového cesta
  • 500 g repy
  • 1 kg hokkaido tekvice
  • 500 g karfiolu
  • 2 ČL soli
  • ¼ ČL kurkumy
  • ¼ ČL mletej rasce
  • ½ ČL granulovaného cesnaku
  • 2 – 3 PL strúhanky
  • vajce
  • 1 – 2 PL sezamových semienok
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

  1. Repu umyjeme a aj so šupkou ju vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme ju 30 minút, scedíme ju a zbavíme šupky.
  2. Tekvicu umyjeme a rozkrojíme na polovicu, odstránime semiačka a dužinu aj so šupkou nakrájame na tenké pásiky. Varíme v osolenej vode, kým nezmäkne. Asi 20 minút. Uvarenú tekvicu scedíme, roztlačíme, pridáme mleté čierne korenie a kurkumu a všetko dobre premiešame.
  3. Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie kúsky a varíme v slanej vode asi 15 minút. Scedíme, roztlačíme ho, pridáme strúhanku, rascu, granulovaný cesnak a dobre premiešame.
  4. Odrežeme kúsok celofánu a vyložíme ním podlhovastú formu. Najprv do nej vložíme karfiol, potom repu a následne tekvicu, aby sa vytvorili vrstvy. Znova zakryjeme celofánom a necháme uložené v chladničke 3 až 4 hodiny alebo cez noc.
  5. Lístkové cesto jemne rozvinieme a do jeho stredu uložíme stuhnutú zeleninovú zmes. Vyšľahaným vajíčko potrieme okraje cesta a zeleninovú zmes zabalíme, pritlačíme prstami, aby sa okraje zlepili. Celú rolku ešte potrieme vajcom, povrch na niekoľkých miestach narežeme a posypeme sezamom.
  6. Položíme rolku na plech s papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch Celzia 35 – 40 minút.
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 039
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 641
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 902
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 693
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 291
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 804
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 194
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 155
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 220
  2. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 303
  3. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 294
  4. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 8 067
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 893
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 818
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 032
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 586
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťZatvoriť reklamu