SME

Wellington so zeleninou

Pripravte si pochúťku bez mäsa.

Wellington so zeleninou.Wellington so zeleninou. (Zdroj: AdobeStock)

Suroviny (4 porcie):

  • 250 g lístkového cesta
  • 500 g repy
  • 1 kg hokkaido tekvice
  • 500 g karfiolu
  • 2 ČL soli
  • ¼ ČL kurkumy
  • ¼ ČL mletej rasce
  • ½ ČL granulovaného cesnaku
  • 2 – 3 PL strúhanky
  • vajce
  • 1 – 2 PL sezamových semienok
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

  1. Repu umyjeme a aj so šupkou ju vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme ju 30 minút, scedíme ju a zbavíme šupky.
  2. Tekvicu umyjeme a rozkrojíme na polovicu, odstránime semiačka a dužinu aj so šupkou nakrájame na tenké pásiky. Varíme v osolenej vode, kým nezmäkne. Asi 20 minút. Uvarenú tekvicu scedíme, roztlačíme, pridáme mleté čierne korenie a kurkumu a všetko dobre premiešame.
  3. Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie kúsky a varíme v slanej vode asi 15 minút. Scedíme, roztlačíme ho, pridáme strúhanku, rascu, granulovaný cesnak a dobre premiešame.
  4. Odrežeme kúsok celofánu a vyložíme ním podlhovastú formu. Najprv do nej vložíme karfiol, potom repu a následne tekvicu, aby sa vytvorili vrstvy. Znova zakryjeme celofánom a necháme uložené v chladničke 3 až 4 hodiny alebo cez noc.
  5. Lístkové cesto jemne rozvinieme a do jeho stredu uložíme stuhnutú zeleninovú zmes. Vyšľahaným vajíčko potrieme okraje cesta a zeleninovú zmes zabalíme, pritlačíme prstami, aby sa okraje zlepili. Celú rolku ešte potrieme vajcom, povrch na niekoľkých miestach narežeme a posypeme sezamom.
  6. Položíme rolku na plech s papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch Celzia 35 – 40 minút.
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  2. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  3. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  4. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  5. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  7. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  2. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  5. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  6. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  8. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 17 368
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 139
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 228
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 562
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 3 146
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 265
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 128
  8. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni 1 778
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


2

Veľkonočné tradície majú mnoho podôb.


Pavol Juračka
Katarína Del Rio a Bianka Urbanovská zo ZA SEBA, o.z.

Agresora najviac prekvapí, keď obeť neostane ticho.


29
Nepečený cheesecake s ovocím.

Rýchly cheesecake bez pečenia je lahodný a osviežujúci. V tomto článku nájdete recepty aj tipy na cheesecake bez zapínania rúry.


redakcia SME ženy
reklama
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 364
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 78 710
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 59 227
  4. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 22 170
  5. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 449
  6. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 670
  7. Ivan Mlynár: Šutaj Eštok prirovnaním čurillovcov k vrahovi potvrdil, že zhora z neho vypadáva to isté ako zdola. 7 613
  8. Viktor Pamula: S Ruskom na večné časy a nikdy inak 7 592
  1. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  2. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  3. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  4. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  5. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  6. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
  7. Tupou Ceruzou: Medvede
  8. Tupou Ceruzou: Mr. Business
SkryťZatvoriť reklamu