Suroviny (4 porcie):
- 250 g lístkového cesta
- 500 g repy
- 1 kg hokkaido tekvice
- 500 g karfiolu
- 2 ČL soli
- ¼ ČL kurkumy
- ¼ ČL mletej rasce
- ½ ČL granulovaného cesnaku
- 2 – 3 PL strúhanky
- vajce
- 1 – 2 PL sezamových semienok
Postup
- Repu umyjeme a aj so šupkou ju vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme ju 30 minút, scedíme ju a zbavíme šupky.
- Tekvicu umyjeme a rozkrojíme na polovicu, odstránime semiačka a dužinu aj so šupkou nakrájame na tenké pásiky. Varíme v osolenej vode, kým nezmäkne. Asi 20 minút. Uvarenú tekvicu scedíme, roztlačíme, pridáme mleté čierne korenie a kurkumu a všetko dobre premiešame.
- Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie kúsky a varíme v slanej vode asi 15 minút. Scedíme, roztlačíme ho, pridáme strúhanku, rascu, granulovaný cesnak a dobre premiešame.
- Odrežeme kúsok celofánu a vyložíme ním podlhovastú formu. Najprv do nej vložíme karfiol, potom repu a následne tekvicu, aby sa vytvorili vrstvy. Znova zakryjeme celofánom a necháme uložené v chladničke 3 až 4 hodiny alebo cez noc.
- Lístkové cesto jemne rozvinieme a do jeho stredu uložíme stuhnutú zeleninovú zmes. Vyšľahaným vajíčko potrieme okraje cesta a zeleninovú zmes zabalíme, pritlačíme prstami, aby sa okraje zlepili. Celú rolku ešte potrieme vajcom, povrch na niekoľkých miestach narežeme a posypeme sezamom.
- Položíme rolku na plech s papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch Celzia 35 – 40 minút.