Suroviny:
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla izbovej teploty
- 200 g mascarpone
- 60 g kryštálového cukru
- 60 g hnedého cukru
- 60 g mletých vlašských orechov
- 1 ČL mletej škorice
Postup
- Z múky, masla a mascarpone si vyrobíme kompaktné cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme na noc v chladničke. Na ďalší deň cesto vyberieme a rozdelíme na 4 rovnaké časti.
- Zmiešame si cukor, hnedý cukor, mleté orechy a škoricu. Túto zmes rozdelíme tiež na 4 rovnaké časti.
- Na pracovnú dosku si nasypeme prvú časť zmesi mletých orechov a cukru. Na tejto zmesi si rozvaľkáme jednu časť cesta do kruhu. Nebojte sa a vaľkajte natenko.
- Kruh rozdelíme na 16 častí ako pizzu (Áno, až na 16. Naozaj sa to dá.) a jednotlivé kúsky stočíme do rožtekov zvonka smerom dovnútra. Tieto ukladáme na plech. Postup opakujeme so zvyšnými časťami orechovej zmesi a cesta.
- Rožteky pečieme pri teplote 175 stupňov približne 12 – 17 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
- Vychladnuté rožteky posypeme práškovým cukrom. Odstáte sú najlepšie.
Autor: Martina Dorkinová