SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Crinkles podľa Marty Marčákovej

Sladké perníčky pečie foodblogerka na svojej stránke The Story of a Cake.

(Zdroj: The Story of a Cake)

Suroviny:

  • 200 g čokolády (aspoň 52 %)
  • 70 g masla
  • 2 PL írskeho likéru (napr. Baileys)
  • 190 g hladkej špaldovej múky
  • štipka soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 celé vajcia
  • (na obaľovanie do jednej misky krupicový cukor a do druhej práškový cukor)
  1. Samostatne si rozpustíme (v hrnci nad parou) čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť a primiešame likér.
  2. V miske zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, perníkové korenie a cukor. Primiešame aj vajcia.
  3. Nakoniec k tejto zmesi pridáme aj čokoládovú zmes a poriadne vymiešame lyžicou, vareškou, môžeme aj premixovať.
  4. Zmes bude veľmi lepivá, a preto ju na dve hodiny odložíme do chladničky.
  5. Vyhrejeme si rúru na 190 stupňov a pripravíme si dva veľké plechy na pečenie vystlané papierom na pečenie.
  6. Cesto vyberieme z chladničky a tvarujeme malé guľôčky, obaľujeme ich najprv v krupicovom cukre a potom v práškovom. Ukladáme ich na plech ďalej od seba, pretože ešte zväčšia objem.
  7. Plechy dáme piecť buď postupne, alebo naraz a pečieme približne 10 minút. Po upečení budú perníčky ešte chvíľu mäkké, no keď vychladnú, na povrchu budú chrumkavé a vnútri lahodne čokoládové.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 306
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 176
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 805
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 008
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 953
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 006
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 147
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 600
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 513
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 360
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu