SME

Crinkles podľa Marty Marčákovej

Sladké perníčky pečie foodblogerka na svojej stránke The Story of a Cake.

(Zdroj: The Story of a Cake)

Suroviny:

  • 200 g čokolády (aspoň 52 %)
  • 70 g masla
  • 2 PL írskeho likéru (napr. Baileys)
  • 190 g hladkej špaldovej múky
  • štipka soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 celé vajcia
  • (na obaľovanie do jednej misky krupicový cukor a do druhej práškový cukor)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  1. Samostatne si rozpustíme (v hrnci nad parou) čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť a primiešame likér.
  2. V miske zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, perníkové korenie a cukor. Primiešame aj vajcia.
  3. Nakoniec k tejto zmesi pridáme aj čokoládovú zmes a poriadne vymiešame lyžicou, vareškou, môžeme aj premixovať.
  4. Zmes bude veľmi lepivá, a preto ju na dve hodiny odložíme do chladničky.
  5. Vyhrejeme si rúru na 190 stupňov a pripravíme si dva veľké plechy na pečenie vystlané papierom na pečenie.
  6. Cesto vyberieme z chladničky a tvarujeme malé guľôčky, obaľujeme ich najprv v krupicovom cukre a potom v práškovom. Ukladáme ich na plech ďalej od seba, pretože ešte zväčšia objem.
  7. Plechy dáme piecť buď postupne, alebo naraz a pečieme približne 10 minút. Po upečení budú perníčky ešte chvíľu mäkké, no keď vychladnú, na povrchu budú chrumkavé a vnútri lahodne čokoládové.

Autor: Marta Marčáková

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 428
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 586
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 361
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 310
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 562
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 250
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 519
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 516
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu