Suroviny:
- 200 g čokolády (aspoň 52 %)
- 70 g masla
- 2 PL írskeho likéru (napr. Baileys)
- 190 g hladkej špaldovej múky
- štipka soli
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL perníkového korenia
- 50 g krupicového cukru
- 2 celé vajcia
- (na obaľovanie do jednej misky krupicový cukor a do druhej práškový cukor)
- Samostatne si rozpustíme (v hrnci nad parou) čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť a primiešame likér.
- V miske zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, perníkové korenie a cukor. Primiešame aj vajcia.
- Nakoniec k tejto zmesi pridáme aj čokoládovú zmes a poriadne vymiešame lyžicou, vareškou, môžeme aj premixovať.
- Zmes bude veľmi lepivá, a preto ju na dve hodiny odložíme do chladničky.
- Vyhrejeme si rúru na 190 stupňov a pripravíme si dva veľké plechy na pečenie vystlané papierom na pečenie.
- Cesto vyberieme z chladničky a tvarujeme malé guľôčky, obaľujeme ich najprv v krupicovom cukre a potom v práškovom. Ukladáme ich na plech ďalej od seba, pretože ešte zväčšia objem.
- Plechy dáme piecť buď postupne, alebo naraz a pečieme približne 10 minút. Po upečení budú perníčky ešte chvíľu mäkké, no keď vychladnú, na povrchu budú chrumkavé a vnútri lahodne čokoládové.
Autor: Marta Marčáková