Suroviny:
6 stredne veľkých jabĺk
3 stredne veľké mrkvy
2 lyžice medu
1 lyžica citrónovej šťavy
Postup:
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a pokrájame na kúsky veľké 2,5 cm. Mrkvu oškrabeme a nakrájame na kocky s hranou 1 cm.
Jablká a mrkvu dáme do stredne veľkého kastróla, pridáme med a citrónovú šťavu a za občasného premiešania zohrievame na stredne silnom ohni asi desať až pätnásť minút, kým všetko nezmäkne.
Vychladnutú zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Mriežky sušičky vystelieme papierom na pečenie a naň roztrieme ovocnú zmes vo vrstve hrubej asi 5 mm. Roztrieme ju čo najrovnomernejšie, okraje necháme trochu hrubšie, pretože tie sa vysušia ako prvé.