Marhule sú sladučké a chutia ako leto. Preto ani do marhuľovej marmelády nie je potrebné pridávať takmer žiadne sladidlá. V tomto recepte je ako sladidlo použitý med. Sladké tekuté zlato výborne doplní a vyzdvihne chuť tejto dobroty.
Suroviny
2 kg zrelých marhúľ
šťava z jedného citróna
40 g medu
30 g kokosového cukru (môžeme vynechať, ak sú marhule
veľmi sladké)
12 lístkov mäty
20 g agarového prášku
Postup:
Marhule umyjeme a zbavíme kôstok. Nakrájame na malé kúsky a dáme do stredne veľkého hrnca. Pridáme šťavu z citróna a asi po 10 až 12 minútach pridáme med a cukor.
Po ďalších 15 minútach pridáme na malinké kúsky nakrájanú mätu. Marmeládu varíme približne 50 minút.