Suroviny:
- 1 piškótové cesto
- 1 čokoládový puding
- 300 ml mlieka
- 2 ČL cukru
- 1 čokoláda na varenie
- rôzne sladké ozdoby
Na tmavú polevu –
- 100 ml smotany
- 100 g čokolády na varenie
Na svetlú polevu –
- 200 g bielej čokolády
- Piškótové cesto môžete kúpiť hotové alebo si ho upiecť. Vychladnuté cesto podrvte. Túto činnosť môžete nechať na deti, trochu ničenia ich bude baviť.
- Medzitým uvarte čokoládový puding a vhoďte do čokoládu nalámanú na kúsky. Premiešajte a nechajte ju rozpustiť.
- Do rozdrveného cesta zamiešajte puding, pár polievkových lyžíc džemu podľa vlastného výberu, prípadne kokos alebo iné ingrediencie, ktoré vám napadnú a mohli by viesť k chutnému výsledku. Vytvoríte tak hmotu, ktorú necháte vychladnúť a následne môžete tvarovať rukami do guľôčok.
- Pripravte si tmavú polevu. Priveďte smotanu k varu, odstavte z ohňa a vhoďte nalámanú tmavú čokoládu. Nechajte ju čiastočne roztopiť a opatrne ju premiešajte, kým nevznikne hladký krém.
- Svetlú polevu pripravíte jednoducho. Vložte na malé kúsky nalámanú bielu čokoládu do misky a na 15 sekúnd vložte do mikrovlnky. Do svetlej aj tmavej polevy postupne s deťmi namáčajte piškótové guľôčky a posypte ich podľa fantázie drobnými cukríkmi alebo iným zdobením, ktoré máte po ruke.
Páčia sa vám cake pops? Tu nájdete viac receptov, nápadov a inšpirácií na koláčik na paličke.