Suroviny:
- 500 g chladených kuracích pečienok
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 220 g masla
- 1 PL bravčovej masti
- štipka mletého muškátového orieška
- soľ, čierne mleté korenie
- štipka sušeného tymianu
- 150 ml smotany na šľahanie
- 2 PL sušených nasekaných brusníc
- Pečienky umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame ich na drobné kúsky.
- Nadrobno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak necháme opiecť dosklovita na 1 polievkovej lyžici masla a bravčovej masti. Pridáme tymian, premiešame a necháme minútu restovať.
- Pridáme pečienky a prudko restujeme 5 minút. Nesmú byť krvavé, no vnútri musia zostať ružové.
- Pridáme soľ, čierne korenie a muškátový orech. Prilejeme smotanu a necháme minútu prebublávať. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť.
- Celú zmes po vychladnutí premiestnime do mixéra a pridáme zmäknuté maslo. Bokom si odložíme ešte 50 g masla. Rozmixujeme dohladka a v prípade potreby dosolíme.
- Pridáme nasekané brusnice, premiešame varechou a ukladáme do sklenených pohárov.
- Zvyšné maslo roztopíme a zalejem ním paštétu v nádobkách. Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame na hrianke.
_novy_riadok_