Suroviny:
- ½ kg hríbov
- 20 g masla
- 20 g múky
- 2 žĺtka
- citrónová šťava
- biele víno
- petržlenová vňať
- soľ, čierne korenie
- olej
- Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na oleji.
- Pripravíme zápražku z masla a múky, ktorú zriedime šťavou z húb a niekoľkými lyžicami vína. Rozšľaháme a povaríme na hustú omáčku.
- Pridáme najemno rozmixované huby, soľ, najemno nasekanú petržlenovú vňať a žĺtky, premiešame a hneď odstavíme z ohňa. Podávame na hrianke.
Tip: Nátierka bude chutiť ešte originálnejšie, keď k nej pridáte trochu sušeného čili. Pikantná verzia je príjemným osviežením.