reklama
Suroviny:
- 4 hrnčeky jablkového cideru
- 2 a ½ hrnčeka vody
- 1 hrnček stopercentného pomarančového džúsu
- 1 KL drveného muškátového orecha
- 1 ČL strúhaného zázvoru
- 6 klinčekov
- 2 škoricové drievka
- 1 pomaranč nakrájaný na plátky
- Cider, vodu a pomarančový džús vlejeme do hrnca, pridáme muškátový orech a zázvor.
- Do čistého bavlneného vrecúška alebo gázy vložíme klinčeky a škoricu a zaviažeme látku tak, aby z nej korenie nevypadlo. Vložíme vrecúško do hrnca. Všetko varíme na miernom ohni minimálne 30 minút. V ideálnom prípade by to malo byť 1 a pol hodiny.
- Hotový punč odstavíme z ohňa, vyberieme vrecúško a môžeme prípadne dochutiť mletou škoricou a dozdobiť plátkami pomaranča.
Tip: Ak máte chuť na ostrejšiu verziu, do nápoja môžete pridať vodku. Ak zas preferujete nealkoholickú verziu, cider môžete vymeniť za jablkový džús.