Suroviny:
- 4 stredne veľké zemiaky (varný typ A)
- 1 malá cibuľa sladšej chuti
- 12 veľkých lístkov bazalky
- 12 veľkých čiernych olív
- 1/3 šálky kapár
- 8 rajčín
- ¼ šálky olivového oleja
- 1 ČL sušeného oregana
- soľ, čerstvo namleté čierne korenie
Postup:
1. Kapary na 20 minút namočíme a opláchneme studenou vodou.
2. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme, nakrájame na kúsky a dáme do veľkej šalátovej misy.
3. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky a pridáme k zemiakom.
4. Do misy pridáme olivy, kapary a na kúsky nakrájané rajčiny.
5. Bazalku nakrájame najemno a pridáme k ostatným surovinám, ktoré zalejeme olivovým olejom. Dôkladne premiešame.
6. Osolíme, pridáme mleté čierne korenie a znova premiešame.
7. Pred podávaním posypeme oreganom. Môžeme zachladiť.