Panzanella

Máte poruke množstvo rajčín a zvyšný starší chlieb? Pripravte si šalát!

(Zdroj: Fotolia)
Článok pokračuje pod video reklamou

Suroviny:

  • starší tmavý chlieb
  • červené a žlté paradajky (rovnaké množstvo ako chleba)
  • najemno nasekaná cibuľa (približne 1 ČL na porciu)
  • petržlen
  • soľ, čerstvo namleté čierne korenie

Na zálievku:

  • 1 PL vínneho octu
  • 5 PL olivového oleja

Postup:

1. Chlieb nakrájame na krajce a nasucho ho opečieme na platni alebo v toastovači.
2. Na dno misky dáme cibuľku, soľ, mleté čierne korenie, ocot a olej. Premiešame, kým sa suroviny nespoja.
3. Pridáme na kúsky nakrájané rajčiny a petržlen.
4. Úplne nakoniec pridáme ešte teplý opečený chlieb, ktorý sme nakrájali na kocky. Premiešame a podávame. Môžeme však nechať odstáť, aby chlieb čo najviac nasal zálievku.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  2. Keď Slováci krotia morský vietor
  3. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  4. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  5. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  6. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  7. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  8. Vizuálny smog je problém
  9. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  10. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou
  1. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  2. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  3. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  4. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  5. Keď Slováci krotia morský vietor
  6. Ochrana pred tropickou horúčavou
  7. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  8. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  9. Savills Investment Management kupuje Gdanski Business Center II
  10. Škôlka od srdca
  1. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 17 152
  2. Vizuálny smog je problém 10 360
  3. Objavte najvzácnejšiu hubu na svete. Rastie na Liptove 4 739
  4. Reportáž: Hranolky z McDonald’s sú zložené z 5 ingrediencií 4 328
  5. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 3 626
  6. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 3 352
  7. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 3 212
  8. Spoznajte exotický Zanzibar od severu až po juh 2 998
  9. Prešovská Spinea tromfla Japoncov a spresnila roboty 2 633
  10. Historickým vláčikom sa prichádza previezť stále viac turistov 2 403

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTO

Vývojár palív v F1 pre SME: Niekedy vieme viac ako technici

Benoit Poulet už začína vyvíjať benzín na budúci rok.

Investigatíva Adama Valčeka

Kočner tentokrát svoj biznis nedokonal, od Unipharmy chcel 45 miliónov

Penta odmieta, že by sa spojila s Kočnerom, aby položili Unipharmu.

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Spýtajte sa vašich, aké to bolo včera, zistíte, aké krehké sú zajtrajšky

Človek sa bojí, že stratí kontrolu nad životom.