Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.

Podobne ako pri odievaní či etikete celkovo, aj jedlo postupne stráca na formálnosti. Dámy už pri zdravení nenaťahujú ruky v očakávaní bozku, v rifliach sa chodí aj na miesta a príležitosti, kde bol v minulosti štandardom oblek s kravatou a ulice valcuje streetfood.

Mohli by sme povedať, že v posledných rokoch sme vstúpili do obdobia, ktoré je azda až príliš uvoľnené.

Hlavným gastronomickým trendom je ležérnosť. Jedlá už nearanžujeme naukladané do výšky na veľkom bielom tanieri so zlatým okrajom - častejšie pred vás položia papierový tanier či hliníkový plech na pečenie, na ktorom je pokrm naservírovaný.

Článok pokračuje pod video reklamou
Prečítajte si tiež: Keď varí žena: Nechcem molekulárnu gastronómiu ani sous-vide, prosím si segedín

Práve s týmito "ľudovými” jedlami dnes budete mať úspech na sociálnych sieťach, najmä na Instagrame.

Viac srdiečok získate za jedlo, ktoré na ulici držíte v ruke v mastnom papieri, než s jedlom reštauračnej kvality, na ktorom si niekto (či už vy, alebo kuchár) dal naozaj záležať.

Jeden faktor je ekonomický - úspech majú stánky s jedlom, pretože tie si našinci môžu dovoliť. Na Slovensku nemáme dostatočnú kúpnu silu na množstvo drahých reštaurácií, ale čoraz viac ľudí je ochotných zaplatiť šesť či deväť eur za glorifikovanú placku mäsa v žemli alebo valček mäsa v rožku.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C5F4A na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C5F4A na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  2. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  3. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  4. Dva rekordy na druhý pokus
  5. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  6. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  7. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  8. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  9. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  2. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  3. Company´s autumn in the High Tatras
  4. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  5. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  6. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  7. Dva rekordy na druhý pokus
  8. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  9. Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...
  10. Virtuálne sídlo v Bratislave
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 956
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 15 855
  3. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 995
  4. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 11 095
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 763
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 460
  7. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 615
  8. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 484
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 912
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 6 138

Téma: Keď varí muž


Hlavné správy zo Sme.sk

BRATISLAVA

Historik: V Bratislave môže byť ukrytý poklad, ktorý doteraz nikto neobjavil

O tom, že mestský kat iba nestínal hlavy, ale riadil aj nevestinec a vyprázdňoval latríny, hovorí historik Vladimír Tomčík.

Autorská strana Michaely Terenzani

Keď Slovák kandidoval v meste Brusel

Aj naši cudzinci sa po Henrym Acordovi zaujímajú o komunálne voľby.

DOMOV

Bývalý redaktor STV: Bol som súčasťou propagandy. Keby som bol riaditeľ, tiež sa vyhodím

Téma manipulácie v médiách je podľa Jozefa Brezovského aktuálna.

Neprehliadnite tiež

Ako stromy ozdravujú telo a planétu

O 20. októbri sa hovorí aj ako o medzinárodnom dni stromov.