Suroviny:
Na korpus:
- 150 g vlašských orechov
- 10 ks datlí
- štipka soli
Na náplň:
- 4 avokáda
- 100 ml javorového alebo agávového sirupu
- 50 g medu
- vanilkové struky
- 150 g kokosového krému
- 75 g kokosového oleja
- šťava z ½ citróna
- štipka soli
- drobné lesné ovocie na ozdobenie
Postup:
- Vlašské orechy nasekáme v robotovi alebo namelieme v mlynčeku na orechy. Datle vykôstkujeme a nasekáme nadrobno alebo v robotovi. Orechy a ďatle spolu so štipkou soli znovu vrátime do kuchynského robota a necháme sekať pokiaľ sa nám zmes nespojí takmer do guľôčky.
- Na dno tortovej formy vložíme papier na pečenie a rovnomerne roztlačíme orechovo-datlovú zmes lyžicou.
- Avokáda vydlabeme lyžicou, vanilkové struky prepolíme a vyškrabeme z nich semiačka. Postup na náplň je veľmi jednoduchý. Všetko spolu rozmixujeme v kuchynskom robotovi, alebo ponorným mixérom.
- Najprv je dobré rozmixovať samotné avokádo s javorovým sirupom a potom už môžete pridať kokosový krém, med, vanilku, kokosový olej, šťavu z citrónu a štipku soli.
- Keď je zmes dokonale hladká, prelejeme ju do formy. Na záver posypeme tortu obľúbeným drobným ovocím
- Tortu prikryjeme fóliou a necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Podávame chladné. Torta vydrží v chladničke aj 3-4 dni.