SME
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Šťavnaté jahňacie medailónky s bulgurom

Dajte šancu aj mäsu, ktoré má výraznejšiu chuť.

(Zdroj: Naty Žúreková Štefková)

Suroviny:

  • 500 g jahňacieho karé
  • plnotučná horčica
  • soľ, korenie
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 hrsť čerstvého tymiánu a mäty
  • olivový olej
  • 1 hrnček bulguru
  • voda
  • cherry padarajky a čerstvá bazalka na šalát

Postup:

  1. Mäso si nakrájame na medailóniky. Z oboch strán ich potrieme horčicou, mierne osolíme a okoreníme.
  2. Sprudka osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahli.
  3. Mäso premiestnime na plech, posypeme bylinkami, pridáme cesnak a prikryjeme alobalom. Pečieme v rozhorúčenej rúre na 220°C 10 minút.
  4. Bulgur nasypeme do misky. Osolíme a okoreníme. Do kanvice dáme zovrieť 1,5 hrnčeka vody. Po zovretí bulgur zalejeme a na misku položíme tanier, aby žiadna para neunikla. Necháme vodu vsiaknuť do bulguru. Trvá to cca 15-20 minút. Následne vidličkou premiešame, aby bol nadýchaný.
  5. Cherry paradajky opláchneme, prekrojíme na polovicu, osolíme, pridáme olivový olej a bazalku a premiešame. Ihneď podávame.

Recept pre vás pripravila foodblogerka Naty Žúreková Štefková.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  2. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  3. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  4. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  5. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  7. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  9. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  1. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  2. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  3. Aj panelák môže byť Smart
  4. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  5. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  6. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 362
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 916
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 320
  4. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 914
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 567
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 073
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 045
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 640
  9. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 817
  10. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 787
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér Heger s lídrami koaličných strán.

Keď už nevyšlo nič iné, vždy sa dalo hovoriť, že táto vládna koalícia aspoň obnovuje právny štát.


19. sep

Parlamentná matematika.


7 h
Dušan Kováčik prichádza na súdne pojednávanie.

Súd Kováčikovi uložil 14 rokov.


a 1 ďalší 3 h

Neprehliadnite tiež

ILustračné foto.

Nový výskum ukázal, že maximálna cena za interrupciu sa prekračuje.


3 h
Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu