Šťavnaté jahňacie medailónky s bulgurom

Dajte šancu aj mäsu, ktoré má výraznejšiu chuť.

(Zdroj: Naty Žúreková Štefková)

Suroviny:

  • 500 g jahňacieho karé
  • plnotučná horčica
  • soľ, korenie
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 hrsť čerstvého tymiánu a mäty
  • olivový olej
  • 1 hrnček bulguru
  • voda
  • cherry padarajky a čerstvá bazalka na šalát

Postup:

  1. Mäso si nakrájame na medailóniky. Z oboch strán ich potrieme horčicou, mierne osolíme a okoreníme.
  2. Sprudka osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahli.
  3. Mäso premiestnime na plech, posypeme bylinkami, pridáme cesnak a prikryjeme alobalom. Pečieme v rozhorúčenej rúre na 220°C 10 minút.
  4. Bulgur nasypeme do misky. Osolíme a okoreníme. Do kanvice dáme zovrieť 1,5 hrnčeka vody. Po zovretí bulgur zalejeme a na misku položíme tanier, aby žiadna para neunikla. Necháme vodu vsiaknuť do bulguru. Trvá to cca 15-20 minút. Následne vidličkou premiešame, aby bol nadýchaný.
  5. Cherry paradajky opláchneme, prekrojíme na polovicu, osolíme, pridáme olivový olej a bazalku a premiešame. Ihneď podávame.

Recept pre vás pripravila foodblogerka Naty Žúreková Štefková.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 17 772
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 187
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 089
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 10 020
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 339
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 868
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 110
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 082
  9. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 3 888
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 430

Téma: Potraviny


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Rok po vražde: Toto je obraz, akou sme krajinou

Ako sa zmenilo Slovensko. A zmenilo sa vôbec nejako?

Dobré ráno

Dobré ráno: Pred rokom zavraždili Jána a Martinu

Špeciálne vydanie podcastu k roku po vražde.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

V starých koľajach toho zostáva a beží priveľa

Obísť Smer sa stále zdá nemožné.

TRENČÍN

Zlatica Kušnírová: Každý deň vyjde najavo nová špina

Uplynul rok od vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

Neprehliadnite tiež

Neviete zaspať? Pustite si hučanie fénu alebo zvuk maternice

Po bielom šume prichádza ružový aj hnedý.

Stĺpček Osmelené

Hnevám sa. A to je dobré

Ak potláčame hnev, zanechá spúšť nielen v nás.

Michaela Žureková

Príbeh, v ktorom si van Gogh neodrezal ucho, ale kus srdca

Prehľad textov z prílohy Sex a vzťahy. Téma: samota.

Vincent van Gogh: Dr. Paul Gachet, 1890
Ilustračné foto.