Šťavnaté jahňacie medailónky s bulgurom

Dajte šancu aj mäsu, ktoré má výraznejšiu chuť.

(Zdroj: Naty Žúreková Štefková)

Suroviny:

  • 500 g jahňacieho karé
  • plnotučná horčica
  • soľ, korenie
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 hrsť čerstvého tymiánu a mäty
  • olivový olej
  • 1 hrnček bulguru
  • voda
  • cherry padarajky a čerstvá bazalka na šalát

Postup:

  1. Mäso si nakrájame na medailóniky. Z oboch strán ich potrieme horčicou, mierne osolíme a okoreníme.
  2. Sprudka osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahli.
  3. Mäso premiestnime na plech, posypeme bylinkami, pridáme cesnak a prikryjeme alobalom. Pečieme v rozhorúčenej rúre na 220°C 10 minút.
  4. Bulgur nasypeme do misky. Osolíme a okoreníme. Do kanvice dáme zovrieť 1,5 hrnčeka vody. Po zovretí bulgur zalejeme a na misku položíme tanier, aby žiadna para neunikla. Necháme vodu vsiaknuť do bulguru. Trvá to cca 15-20 minút. Následne vidličkou premiešame, aby bol nadýchaný.
  5. Cherry paradajky opláchneme, prekrojíme na polovicu, osolíme, pridáme olivový olej a bazalku a premiešame. Ihneď podávame.

Recept pre vás pripravila foodblogerka Naty Žúreková Štefková.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  3. Keď Slováci krotia morský vietor
  4. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  5. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  6. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  7. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  8. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  9. Vizuálny smog je problém
  10. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí
  3. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  4. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  5. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  6. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  7. Keď Slováci krotia morský vietor
  8. Ochrana pred tropickou horúčavou
  9. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  10. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  1. Najkrajšie americké národné parky 13 696
  2. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 11 612
  3. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 7 016
  4. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 3 270
  5. Vizuálny smog je problém 2 988
  6. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 2 777
  7. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate 2 719
  8. Keď Slováci krotia morský vietor 2 399
  9. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 1 609
  10. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 € 1 370

Téma: Potraviny


Hlavné správy zo Sme.sk

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kamaráti aj odkazy cez médiá. Danko a Bugár

Ako sa vyvíjali vzťahy medzi SNS a Most-Híd.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Aj Rusi boli okupovaní, už si to len priznať

Patrili k najväčším obetiam boľševickej diktatúry.

Neprehliadnite tiež

Prečo je ťažké prijať v živote zlyhania a ako nás môžu posúvať

Psychologička vysvetľuje, ako treba pristupovať k neúspechu.

Ako rozhýbať deti vo svete moderných technológií

Rodič musí byť dobrým pozorovateľom.

Komentár Michaely Žurekovej

Radšej zomrieť ako zhrešiť!

Vyznieva to jasne: cirkev si cení viac čistotu ako život.