Suroviny (pre 4 osoby):
- 4 plátky bravčového karé s kosťou vcelku (len nakrojené)
- 4 plátky hrubších plátkov prerastenej domácej slaniny
- 1 cibuľa
- čerstvý rozmarín
- soľ, korenie
- olivový olej
- mäsiarsky špagát
Postup:
- Mäso pokvapkáme olejom a rukami ho vmasírujeme po celom povrchu. Osolíme a okoreníme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
- Medzi jednotlivé plátky mäsa dáme slaninu, cibuľu a malú vetvičku rozmarínu. Celé mäso previažeme špagátom, aby všetko dobre spolu držalo.
- Na dno pekáča dáme olej, vetvičky rozmarínu a mäso naň položíme. Pokvapkáme ešte trochou oleja, podlejeme troškou vody a prikryjeme alobalom.
- Pekáč dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme zakryté mäso 45 minút. Následne odokryjeme a dopečieme ešte 15 minút.
- Podávame s opekanými zemiakmi, čerstvým šalátom a obľúbenou omáčkou.
Recept pre vás pripravila foodblogerka Naty Žúreková Štefková.
Autor: Naty Žúreková Štefková