Pečené karé so slaninkou a cibuľkou

Šťavnatá špecialita sa hodí na slávnostné príležitosti.

(Zdroj: Naty Žúreková Štefková)

Suroviny (pre 4 osoby):

  • 4 plátky bravčového karé s kosťou vcelku (len nakrojené)
  • 4 plátky hrubších plátkov prerastenej domácej slaniny
  • 1 cibuľa
  • čerstvý rozmarín
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • mäsiarsky špagát

Postup:

  1. Mäso pokvapkáme olejom a rukami ho vmasírujeme po celom povrchu. Osolíme a okoreníme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
  2. Medzi jednotlivé plátky mäsa dáme slaninu, cibuľu a malú vetvičku rozmarínu. Celé mäso previažeme špagátom, aby všetko dobre spolu držalo.
  3. Na dno pekáča dáme olej, vetvičky rozmarínu a mäso naň položíme. Pokvapkáme ešte trochou oleja, podlejeme troškou vody a prikryjeme alobalom.
  4. Pekáč dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme zakryté mäso 45 minút. Následne odokryjeme a dopečieme ešte 15 minút.
  5. Podávame s opekanými zemiakmi, čerstvým šalátom a obľúbenou omáčkou.

Recept pre vás pripravila foodblogerka Naty Žúreková Štefková.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  3. Keď Slováci krotia morský vietor
  4. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  5. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  6. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  7. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  8. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  9. Vizuálny smog je problém
  10. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí
  3. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  4. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  5. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  6. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  7. Keď Slováci krotia morský vietor
  8. Ochrana pred tropickou horúčavou
  9. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  10. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  1. Najkrajšie americké národné parky 13 696
  2. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 11 612
  3. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 7 016
  4. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 3 270
  5. Vizuálny smog je problém 2 988
  6. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 2 777
  7. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate 2 719
  8. Keď Slováci krotia morský vietor 2 399
  9. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 1 609
  10. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 € 1 370

Téma: Potraviny


Hlavné správy zo Sme.sk

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kamaráti aj odkazy cez médiá. Danko a Bugár

Ako sa vyvíjali vzťahy medzi SNS a Most-Híd.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Aj Rusi boli okupovaní, už si to len priznať

Patrili k najväčším obetiam boľševickej diktatúry.

Neprehliadnite tiež

Prečo je ťažké prijať v živote zlyhania a ako nás môžu posúvať

Psychologička vysvetľuje, ako treba pristupovať k neúspechu.

Ako rozhýbať deti vo svete moderných technológií

Rodič musí byť dobrým pozorovateľom.

Komentár Michaely Žurekovej

Radšej zomrieť ako zhrešiť!

Vyznieva to jasne: cirkev si cení viac čistotu ako život.