Pečené karé so slaninkou a cibuľkou

Šťavnatá špecialita sa hodí na slávnostné príležitosti.

(Zdroj: Naty Žúreková Štefková)

Suroviny (pre 4 osoby):

  • 4 plátky bravčového karé s kosťou vcelku (len nakrojené)
  • 4 plátky hrubších plátkov prerastenej domácej slaniny
  • 1 cibuľa
  • čerstvý rozmarín
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • mäsiarsky špagát

Postup:

  1. Mäso pokvapkáme olejom a rukami ho vmasírujeme po celom povrchu. Osolíme a okoreníme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
  2. Medzi jednotlivé plátky mäsa dáme slaninu, cibuľu a malú vetvičku rozmarínu. Celé mäso previažeme špagátom, aby všetko dobre spolu držalo.
  3. Na dno pekáča dáme olej, vetvičky rozmarínu a mäso naň položíme. Pokvapkáme ešte trochou oleja, podlejeme troškou vody a prikryjeme alobalom.
  4. Pekáč dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme zakryté mäso 45 minút. Následne odokryjeme a dopečieme ešte 15 minút.
  5. Podávame s opekanými zemiakmi, čerstvým šalátom a obľúbenou omáčkou.

Recept pre vás pripravila foodblogerka Naty Žúreková Štefková.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  2. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  3. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  4. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  5. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  6. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  7. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  8. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  9. Dva rekordy na druhý pokus
  10. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  1. Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky
  2. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  3. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  4. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  5. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  6. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  7. Company´s autumn in the High Tatras
  8. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  9. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  10. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  1. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 32 502
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 26 325
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 18 006
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 467
  5. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 651
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 7 111
  7. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 5 481
  8. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 5 368
  9. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 913
  10. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu 4 219

Téma: Potraviny


Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Redaktor SME Adam Valček: Odkedy je Kočner vo väzení, cítim sa bezpečnejšie

Podľa Valčeka Kočner nesledoval len novinárov.

Neprehliadnite tiež

Osem spôsobov, ako treba na jeseň zmeniť starostlivosť o pokožku

Krok číslo jeden: kúpte si zvlhčovač ovzdušia.

Nehovorte, že o nič nejde. Čo robiť, keď má vaše dieťa zlomené srdce

Osem rád, ktoré pomôžu po rozchode tínedžera.