SME

Šalát s pečenou tekvicou, cícerom a mäsom

Kombinácia výrazného hovädzieho mäsa a tekvice je ideálna na chladné dni.

Šalát s pečenou tekvicou, cícerom a mäsom.Šalát s pečenou tekvicou, cícerom a mäsom. (Zdroj: Fotolia)

Suroviny:

  • 1 plechovka zaváraného cíceru
  • 1 menšia maslová tekvica
  • 2 PL medu
  • 700 g hovädzej sviečkovej
  • 3 PL sezamových semienok
  • 1 PL rímskej rasce
  • 2 PL tekvicových semienok
  • 100 g baby špenátu
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Na paradajkový dresing:

  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 100 g najemno nasekaných paradajok
  • 1 ČL na suchej panvici opečenej rasce
  • citrónová šťava
  • 150 ml olivového oleja
  • 1 ČL cukru
  • nasekaná petržlenová vňať

Postup:

  1. Zmiešaním všetkých surovín pripravíme dresing a necháme ho stáť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tekvicu rozkrájame a naukladáme na plech, potrieme olivovým olejom, medom, dochutíme a dáme piecť.
  2. Sviečkovú narežeme na hrubé steaky. Potrieme ich olivovým olejom a posypeme zmesou sezamových semienok a rímskej rasce. Rozohrejeme grilovaciu panvicu a steaky opečieme podľa chuti z obidvoch strán. Po vybraní ich prikryjeme a necháme odležať. Neskôr ich rozkrájame na plátky.
  3. Môžeme servírovať všetko zvlášť ako obložené taniere alebo mäso, tekvicu, listový šalát zmiešame, prisypeme cícer, posypeme tekvicovými semienkami a prelejeme dresingom. Ako prílohu k šalátu servírujeme paradajkové špízy.

Tip: Ak sa rozhodnete pre nepomiešané servírovanie, nemusíte ani rozkrajovať steaky. Každému pri stole môžete upiecť steak presne podľa jeho želaní a chutí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zdravá strava

Súvisiace témy: Potraviny
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 160
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 424
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 933
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 553
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 426
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 390
  7. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 028
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 021
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 28 089
  2. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 715
  3. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 13 473
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 819
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 228
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 976
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 721
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 715
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťZatvoriť reklamu