Čatní z opekanej hrušky a manga

Skvelá príloha k pečenému mäsu.

(Zdroj: flickr.com/photos/26838346@N03)
Článok pokračuje pod video reklamou

Suroviny

  • 2 tvrdšie hrušky
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL hnedého cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 PL oleja
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky javorového sirupu
  • 2 šálky nezrelého manga nakrájaného na kocky
  • 1 malá červená cibuľka
  • 1 malá čili paprička posekaná na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku posekané najemno
  • 1 ČL postrúhaného zázvoru
  • 1/2 šálky sušených višní alebo brusníc
  • 3/4 šálky jablkového octu
  • 1 PL kajenského korenia

Postup:

Rúru zohrejeme na 175 °C. Hrušky ošúpeme, rozpolíme, vhodíme do misy, polejeme citrónovou šťavou, škoricou a 1 PL hnedého cukru. Hrušky pretrieme olejom a položíme na plech prekrytý papierom na pečenie. Opekáme ich, kým cukor na nich neskaramelizuje a hrušky nezmäknú, asi 40 minút. Vyberieme z rúry.

Medzitým zmiešame v mise šálky hnedého cukru, javorového sirupu, sušené brusnice, mango, cibuľku, ocot, ďumbier, cesnak, kajenské korenie, čili a preklopíme na panvicu. Na slabom plameni opekáme, kým cukor neskaramelizuje a mango nezmäkne, asi 30 - 35 minút, potom odložíme nabok a necháme vychladnúť.

Hrušky nakrájame na väčšie kúsky a zmiešame s mangovou hmotou. Prikryjeme a necháme chladiť 24 hodín. Skvelá príloha k pečenému mäsu!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  3. Keď Slováci krotia morský vietor
  4. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  5. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  6. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  7. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  8. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  9. Vizuálny smog je problém
  10. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí
  3. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  4. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  5. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  6. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  7. Keď Slováci krotia morský vietor
  8. Ochrana pred tropickou horúčavou
  9. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  10. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  1. Najkrajšie americké národné parky 13 696
  2. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 11 612
  3. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 7 016
  4. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 3 270
  5. Vizuálny smog je problém 2 988
  6. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 2 777
  7. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate 2 719
  8. Keď Slováci krotia morský vietor 2 399
  9. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 1 609
  10. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 € 1 370

Hlavné správy zo Sme.sk

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kamaráti aj odkazy cez médiá. Danko a Bugár

Ako sa vyvíjali vzťahy medzi SNS a Most-Híd.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Aj Rusi boli okupovaní, už si to len priznať

Patrili k najväčším obetiam boľševickej diktatúry.

Neprehliadnite tiež

Prečo je ťažké prijať v živote zlyhania a ako nás môžu posúvať

Psychologička vysvetľuje, ako treba pristupovať k neúspechu.

Ako rozhýbať deti vo svete moderných technológií

Rodič musí byť dobrým pozorovateľom.

Komentár Michaely Žurekovej

Radšej zomrieť ako zhrešiť!

Vyznieva to jasne: cirkev si cení viac čistotu ako život.