Suroviny:
- 1 menšia tekvica hokkaido
- 2 červené cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- konzervu cícera alebo 120 g uvareného
- 2 cm čerstvého zázvoru – nastrúhaného
- 200 ml mlieka
- 4 ČL karí korenia alebo kari pasty
- bobkový list
- štipka čili
- šťava z ½ citróna
- olivový olej
- soľ
- 3 PL cícerovej múky
- čierne korenie
Postup:
- Tekvicu nakrájame na kocky, cibuľu osmažíme do sklovita a pridáme roztlačený cesnak aj tekvicu. Opražíme a zalejeme mliekom. Zalejeme všetko vodou tak, aby bola hladina vody tesne nad zeleninou.
- Pridáme zázvor, karí korenie, bobkový list, čili, čierne korenie a necháme zovrieť. Varíme 20 minút a potom pridáme cícer.
- Odoberieme si tri naberačky vody z hrnca a zmiešame s cícerovou múkou, vlejeme naspäť do tekvice. Necháme všetko ešte prevrieť a varíme ešte desať minút.
- Keď je karí uvarené, pridáme šťavu z citróna, prípadne dochutíme podľa potreby. Servírujeme s ryžou.
_novy_riadok_