Suroviny:
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 menšia maslová tekvica
- 2 vajcia
- 150 g cukru
- 50 g masla
- 120 bieleho jogurtu
- 2 KL kypriaceho prášku
- 1 KL škorice
- 1 KL mletého zázvoru
- štipka soli
- tekvicové semiačka
Postup:
- Tekvicu olúpeme, vydlabeme vnútro a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Varíme do mäkka. Vychladnutú potom rozmixujeme na kašu, ideálne je ju len popučiť vidličkou.
- Suché ingrediencie zmiešame dokopy okrem cukru. Cukor zmiešame v druhej miske s pyré, vajcami, rozpusteným maslom a jogurtom.
- Spojíme suché a tekuté zmesi, pridáme tekvicové semiačka a vypracujeme z neho oranžové tuhšie cesto.
- Do podlhovastej vymastenej formy navrstvíme cesto, vrch zasypeme semiačkami a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme približne 60 - 70 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame zapichnutím špajdle dovnútra.
- Sladký chlebík po upečení vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a môžeme konzumovať.