300 g mixu húb (kuriatka, šampiňóny, dubáky, hliva)
3 PL olivového oleja
2 veľké cibule
1 strúčik cesnaku
čerstvý tymian
bylinky na posypanie (rukola alebo kôpor)
hotové kysnuté cesto
1 vajce & soľ a čierne korenie & 150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Medzitým v panvici na miernom ohni osmažíme cibuľku, smažíme 10 minút.
Pridáme huby, osolíme a opekáme do mäkka 3 minúty. Pridáme pretlačený cesnak, tymián, korenie a varíme ešte dve minúty. Pridáme smotanu tak, aby vznikla hustejšia hubová omáčka. Necháme ju prevariť.
Predpripravené cesto rozrolujeme a v prípade potreby vyvaľkáme na 3 mm. Vytvarujeme kruh s hrubšími okrajmi a naplníme ho hubovou omáčkou tak, aby po krajoch ostalo suché cesto. To môžeme aj zahnúť dovnútra, aby sa omáčka nevylievala.
Okraje koláča potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 25 minút dozlata. Hotový koláč posypeme čerstvou rukolou alebo kôprom.