Kapustový koláč so slaninou

Čakáte hostí? Nesklamete ich týmto slaným koláčom.

(Zdroj: Fotolia)

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g tvarohu
  • 80 g masla
  • 125 g strúhaného eidamu
  • 40 g mletých lieskových orechov
  • soľ
  • 500 g kapusty
  • 1 cibuľa
  • 150 g slaniny pokrájanej na kocky
  • 2 PL oleja
  • čierne korenie
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia

Postup:

  1. Z múky, tvarohu, masla, 50 g syra a štipky soli pripravíme cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Koláčovú formu s priemerom 28 cm vymažeme olejom a vysypeme trochou múky. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Cesto vyvaľkáme a preložíme do formy. Vytvarujeme okraj vysoký asi 1 cm a cesto na dne viackrát prepichneme, posypeme orechmi a predpečieme asi 10 minút.
  3. Kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Cibuľu olúpeme a posekáme. Slaninu oškvaríme na oleji a cibuľu osmažíme. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a dusíme asi 5 min.
  4. Kapustu poukladáme na cesto. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme, dochutíme čiernym korením a muškátovým orechom. Vaječným mliekom prelejeme kapustu, posypeme zvyšným syrom a pečieme približne 35 minút.
_novy_riadok_

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  9. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  10. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 676
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 290
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 873
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 805
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 214
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 213
  8. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 119
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 726
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 409

Téma: Jedlo


Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Neprehliadnite tiež

Zimný trend číslo jeden: Káro a tartan menia farbu

Aj túto sezónu sú stredobodom pozornosti.