Suroviny:
- 200 g hladkej múky
- 150 g tvarohu
- 80 g masla
- 125 g strúhaného eidamu
- 40 g mletých lieskových orechov
- soľ
- 500 g kapusty
- 1 cibuľa
- 150 g slaniny pokrájanej na kocky
- 2 PL oleja
- čierne korenie
- 250 ml mlieka
- 2 vajcia
Postup:
- Z múky, tvarohu, masla, 50 g syra a štipky soli pripravíme cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Koláčovú formu s priemerom 28 cm vymažeme olejom a vysypeme trochou múky. Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Cesto vyvaľkáme a preložíme do formy. Vytvarujeme okraj vysoký asi 1 cm a cesto na dne viackrát prepichneme, posypeme orechmi a predpečieme asi 10 minút.
- Kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Cibuľu olúpeme a posekáme. Slaninu oškvaríme na oleji a cibuľu osmažíme. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a dusíme asi 5 min.
- Kapustu poukladáme na cesto. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme, dochutíme čiernym korením a muškátovým orechom. Vaječným mliekom prelejeme kapustu, posypeme zvyšným syrom a pečieme približne 35 minút.