SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Kapustovo-fazuľová polievka

Ani guláš, ani kapustnica, ale zato veľmi chutný mix tradičných surovín.

(Zdroj: Fotolia)

Suroviny:

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá hlávka kapusty
  • 1 veľký zemiak
  • 180 g bielej fazule
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • nasekaná petržlenová alebo zelerová vňať
  • sušený tymian
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Fazuľu si deň vopred namočíme alebo pre skrátenie času predvaríme.
  2. Na oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na kocky pokrájanú mrkvu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Postupne pridávame predmočenú fazuľu, pokrájanú kapustu, zemiaky, sušený tymian a varíme domäkka.
  3. Nakoniec polievku ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s čerstvým alebo opečeným chlebom.

Tip: Tento typ polievok môžete pripravovať bez predvárania a prípravy 6 - 8 hodín pomalým varením v hrnci. Polievku môžete obohatiť o kuracie mäso, klobásu alebo opečenú slaninku.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. Vitajte v postapokalyptickom svete
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  2. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  4. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  5. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  6. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Úprava osobného motorového vozidla
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 518
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 716
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 274
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 999
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 989
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 693
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 165
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 754
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 532
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 438
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Jedlo

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Františka Plamínková
Módna prehliadka Victoria's Secret.

Niekoľkominútové energetické tyčinky

Rýchla a zdravá sladkosť vám dodá energiu.

Tekvicové rizoto