Kapustovo-fazuľová polievka

Ani guláš, ani kapustnica, ale zato veľmi chutný mix tradičných surovín.

(Zdroj: Fotolia)

Suroviny:

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá hlávka kapusty
  • 1 veľký zemiak
  • 180 g bielej fazule
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • nasekaná petržlenová alebo zelerová vňať
  • sušený tymian
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Fazuľu si deň vopred namočíme alebo pre skrátenie času predvaríme.
  2. Na oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na kocky pokrájanú mrkvu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Postupne pridávame predmočenú fazuľu, pokrájanú kapustu, zemiaky, sušený tymian a varíme domäkka.
  3. Nakoniec polievku ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s čerstvým alebo opečeným chlebom.

Tip: Tento typ polievok môžete pripravovať bez predvárania a prípravy 6 - 8 hodín pomalým varením v hrnci. Polievku môžete obohatiť o kuracie mäso, klobásu alebo opečenú slaninku.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  9. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  10. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 680
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 291
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 895
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 812
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 224
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 215
  8. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 089
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 728
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 386

Téma: Jedlo


Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Neprehliadnite tiež

Zimný trend číslo jeden: Káro a tartan menia farbu

Aj túto sezónu sú stredobodom pozornosti.