Suroviny:
- 300 g červenej kapusty
- 2 stredné cvikly
- 1 jablko
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 1 lyžica jablkového octu
- 1 lyžica svetlého medu
- 4 lyžice olivového oleja
- mleté čierne korenie & soľ
Postup:
- Cviklu uvaríme v šupke domäkka. Necháme ju vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na malé kocky alebo tenké pásiky. Kapustu nakrájame nožom na tenké rezance a dáme ju do misky spolu s cviklou. Jablko aj so šupkou zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenké plátky.
- V hrnčeku si zmiešame citrónovú šťavu s medom, octom a olivovým olejom. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a poriadne premiešame.
- Dresingom polejeme šalát a jemne ho premiešame. Necháme postáť 15 - 20 minút, aby kapusta mierne zmäkla a všetky chute sa premiešali. Pred podávaním môžeme ozdobiť nasekanou vňaťou z čerstvej mäty alebo petržlenu.
- Podávame napríklad s prírodným kuracím steakom.
Tip: Šalát chutí skvele aj v teplej verzii, stačí doň zamiešať teplú pohánku.