Celozrnný slivkový galette

Jednoduchá sezónna dobrota v zdravej verzii.

Celozrnný slivkový galette(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

Cesto:

  • 155g celozrnná hladká múka
  • 110g maslo
  • kôra z 1/2 citróna
  • 3 PL studenej vody
  • štipka soli

Náplň:

  • čerstvé slivky
  • mletá škorica
  • hnedý cukor

Na potretie:

  • vaječný bielok
  • trošku hnedého cukru

Postup:

1. Múku, soľ, citrónovú kôru a stuhnuté maslo z chladničky spracujeme v kuchynskom robote alebo ručne, kým hmota nepripomína vlhký piesok. Pridáme tri lyžice studenej vody a spracujeme na cesto, ktoré zabalíme do fólie a najlepšie na hodinu necháme odpočívať v chladničke.

2. Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 3mm do tvaru kruhu. Od okraja necháme 2-3cm bez sliviek, pretože cesto sa bude prekladať smerom dovnútra.

Článok pokračuje pod video reklamou

3. Poukladáme na mesiačiky nakrájané slivky, posypeme mletou škoricou a hnedým cukrom a okraje cesta opatrne preložíme smerom dnu.

4. Prehnutú časť cesta potrieme po celom obvode vaječným bielkom a posypeme hnedým cukrom. Galette pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút prikrytý alobalom a následne cca 10 minút odokrytý.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  9. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  10. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 675
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 288
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 852
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 799
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 209
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 203
  8. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 151
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 726
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 428

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Neprehliadnite tiež

Zimný trend číslo jeden: Káro a tartan menia farbu

Aj túto sezónu sú stredobodom pozornosti.