Pečené jahňacie na slivkách

Vyskúšajte zaujímavý recept na jahňacinu so slivkami, figami a medom.

Pečené jahňacie na slivkách(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny na 4 porcie

  • 1 kg jahňacieho stehna alebo 4 kotlety
  • 3 jablká
  • 2 figy
  • 2 PL medu
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
  • 2 PL oleja
  • bobkový list
  • rozmarín
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup:

1. Z medu, jednej lyžice vývaru, oleja, prelisovaného cesnaku, soli a korenia pripravte marinádu a potrite ňou umyté mäso.

2. Na dno pekáča rozložte na kolieska nakrájanú cibuľu, 2 bobkové listy, vetvičku rozmarínu, prilejte vývar a na vrch položte namarinované mäso. Pri 180 stupňoch pečte 35 minút.

Článok pokračuje pod video reklamou

3. Medzitým očistite a rozkrájajte slivky. Pridajte ich okolo mäsa, podľa potreby mäso prelejte výpekom alebo výpek dolejte vodou a dopečte približne 20 minút. Servírujte s čerstvým pečivom alebo zemiakmi.

Tip: Na dochutenie môžete použiť i rascu alebo do mäsa pred pečením napichať niekoľko klinčekov. Ak nechcete, aby medová marináda prihárala, prvých 10 minút mäso pečte prikryté. Polovicu vývaru na podlievanie môžete nahradiť portským vínom alebo koňakom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  9. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  10. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 673
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 288
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 831
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 797
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 203
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 198
  8. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 168
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 726
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 433

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Neprehliadnite tiež

Zimný trend číslo jeden: Káro a tartan menia farbu

Aj túto sezónu sú stredobodom pozornosti.