SME

Zapekané mäsové guľky na španielsky spôsob

Keď máte trochu viac času, doprajte rodine tento výdatný víkendový obed.

Zapekané mäsové guľky na španielsky spôsobZapekané mäsové guľky na španielsky spôsob (Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

Na mäsové guľky

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 vajcové žĺtky
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 stredne veľká nadrobno nakrájaná cibuľa
  • soľ, čierne korenie
  • 2 PL čerstvého petržlenu
  • ½ ČL z každého korenia: oregano, kurkuma, drvený cesnak, muškátový orech, červené korenie
  • ½ hrnčeka na kocky nakrájaného staršieho chleba
  • 1 hrnček strúhaného parmezánu & ¼ hrnčeka smotany

Na omáčku:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • 2 ČL olivového oleja
  • 1 stredne veľká nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 2 ČL čerstvého drveného cesnaku
  • 2 plechovky lúpaných paradajok
  • 1 ČL oregana, kurkumy a čili
  • soľ, čierne korenie
  • 2/3 hrnčeka suchého červeného vína
  • 2 ČL kryštálového cukru

Postup:

  1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku dozlatista, presypeme ju do kovovej nádoby a necháme vychladnúť.
  2. Medzitým na druhej panvici opražíme druhú cibuľu, pridáme čerstvý cesnak a necháme ho ešte dve minúty pražiť. Pridáme paradajky a koreniny, pomiešame a varíme ďalších päť minút.
  3. Do paradajkovej omáčky pridáme červené víno, panvicu zakryjeme a nechámte variť za občasného miešania na miernom ohni 30 minút.
  4. Skaramelizovanú vychladnutú cibuľku zmiešame s mletým mäsom a žĺtkami.
  5. V separátnej nádobe zmiešame bylinky, koreniny, kúsky chleba a syr. Pridáme do mäsovej časti spolu so smotanou a prstami premiešame.
  6. Z mäsovej zmesi vyformujeme guličky, uľahčia nám to ruky namočené do oleja.
  7. Guličky pečieme v rúre pri 190 stupňoch 20 - 25 minút. Hotové guličky vložíme do omáčky a varíme pod pokrievkou ešte 15 minút.
_novy_riadok_
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  6. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  8. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  1. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  2. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  3. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  5. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  6. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  7. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  8. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 17 451
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 018
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 7 579
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 566
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 3 483
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 431
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 173
  8. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni 1 770
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


1

Veľkonočné tradície majú mnoho podôb.


Pavol Juračka
Katarína Del Rio a Bianka Urbanovská zo ZA SEBA, o.z.

Agresora najviac prekvapí, keď obeť neostane ticho.


29
Nepečený cheesecake s ovocím.

Rýchly cheesecake bez pečenia je lahodný a osviežujúci. V tomto článku nájdete recepty aj tipy na cheesecake bez zapínania rúry.


redakcia SME ženy
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 246
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 77 463
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 57 985
  4. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 22 111
  5. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 379
  6. Michal Dolňan: Covid vypustili z laboratórií a SLAK na nás vrhli Nemci a Francúzi... 10 146
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 643
  8. Jakub Konečný: Našli sme dvoch Slovákov, ktorí sa majú vďaka Ficovej vláde lepšie! 7 476
  1. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  2. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  3. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  4. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  5. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  6. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
  7. Tupou Ceruzou: Medvede
  8. Tupou Ceruzou: Mr. Business
reklama
SkryťZatvoriť reklamu