Suroviny:
- bageta alebo iné pečivo
- 3 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL čerstvej nasekanej bazalky alebo rukoly
- soľ, čierne korenie
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- kozí syr
Postup:
- Pečivo podľa vlastného výberu nakrájame na malé „chlebíčky“. Pripravíme z nich hrianky.
- Upečené bagetky potrieme cesnakom a olivovým olejom, potom na ne položíme mozzarellu.
- Paradajky nakrájané na krúžky alebo nadrobno rozložíme na bagetky, posypeme bylinkami a korením a pokvapkáme balzamikovým octom a podávame.
Tip: Pre získanie intenzívnejšej chuti skombinujeme alebo nahradíme čerstvé paradajky sušenými. Hotové bruschetty môžeme bez byliniek aj zapiecť v rúre a pripraviť ich tak vo väčšom množstve.