Suroviny:
Na mäsovú náplň:
- 350 g mletého kuracieho mäsa
- 2 PL olivového oleja
- 1 najemno nasekaná cibuľa
- 2 ČL drveného cesnaku
- 2 ČL mletej papriky
- 1 ČL sušenej kurkumy
- 100 g najemno nakrájaných sušených pradajok
- 1 ČL kuracieho bujónu
Na cesto:
- 750 g hladkej múky
- 150 ml olivového oleja
- 1 ČL kypriaci prášok
- štipka soli
- 300 ml studenej vody
- 1 vajce
Postup:
- Na oleji opražte cibuľu a cesnak do sklovita. Pridajte pomleté mäso, paprika, kurkumu, rajčiny a bujón a opekajte 4 minúty. Zmes potom odstavte z tepla a nechajte vychladnúť.
- Cesto sa najjednoduchšie pripravuje v kuchynskom robote. Vymiešajte múku, olivový olej, kypriaci prášok, soľ, vajce a vodu na cesto. Hotové cesto ešte treba spracovávať ručne približne 2 minúty. Potom ho nechajte odležať 30 minút.
- Rúru si predhrejte na 200 stupňov.
- Cesto rozvaľkajte tak, aby malo hrúbku približne 2 mm a vykrajujte kruhy s priemerom približne 12 cm. Naplňte jednotlivé kruhy mäsovou plnkou , zaklopte a vidličkou pritlačte hrany, aby sa spojili.
- Na panvici ešte pirohy potrite vajíčkom a pečte do zlata 20 minút. Servírujte s čatní, guacamole alebo pikantnou omáčkou.