Suroviny
- 4 kuracie prsia
- 2 ČL cibuľového prášku
- 2 ČL sušeného cesnaku
- 2 ČL nasekaného petržlenu
- tymián
- rozmarín
- soľ a čierne korenie
- 4 strúčiky drveného čerstvého cesnaky
- 200 ml smotany
- strúhaný parmezán
Postup:
- Kuracie prsia okoreňte cibuľovým práškom, sušeným cesnakom, jednou lyžičkou petržlenu, tymiánom, rozmarínom, soľou a čiernym korením podľa chuti a nechajte v zmesi postáť.
- Na panvici s olivovým olejom prsia opekajte približne 4 - 5 minút z každej strany, potom ich odložte bokom.
- Do výpeku pridajte drvený čerstvý cesnak, smotanu a následne aj parmezán a zvyšné bylinky. Keď sa syr rozpustí a omáčka prevrie, vložte do nej kuracie prsia a panvicu zakryte. Teplotu zmiernite a prsia duste 10 - 15 minút.
Tip: Túto delikatesu môžete podávať s cestovinami, ale aj s ryžou či zemiakmi. Ak chcete chuť omáčky ešte ozvláštniť, spolu s parmezánom do nej pridajte nasekané sušené rajčiny.