Suchý cícer nechajte odležať vo vode cez noc, aspoň 12 hodín, ideálne 18 až 24 hodín. Vodu potom vylejte. Ak chcete ušetriť čas, použite konzervovaný cícer, ktorý nemusíte namáčať.
Cícer, quinou, cesnak, cibuľu, soľ, papriku a bylinky zmixujte, kým sa suroviny nespoja. Ideálny je na to kuchynský robot. Zmes premiestnite do väčšej misy.
Pridajte strúhanú cukinu a pomiešajte. V prípade potreby zmes dochuťte soľou, čiernym korením a bylinkami.
Formujte placky alebo „fašírky“ či burgre. Jedna porcia predstavuje ½ hrnčeka. Zmes je vlhká a jemná, môže sa vám zdať, že sa rozpadá, ale to neprekáža, musí hlavne držať tvar.
Vytvarované burgre položte na horúci olej. Na dva burgre stačí použiť 1 PL oleja. Z každej strany opekajte 3 minúty na strednej teplote. Podávajte so šalátom alebo varenými zemiakmi.