Postup:
- 200 g suchého cíceru
- 1 hrnček varenej quinoy
- 1 malá cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- bylinky – bazalka, petržlen a iné podľa chuti
- 2 ČL soli
- 1 a ½ ČL údenej papriky
- 1 menšia cukina
- slnečnicový olej
Postup:
- Suchý cícer nechajte odležať vo vode cez noc, aspoň 12 hodín, ideálne 18 až 24 hodín. Vodu potom vylejte. Ak chcete ušetriť čas, použite konzervovaný cícer, ktorý nemusíte namáčať.
- Cícer, quinou, cesnak, cibuľu, soľ, papriku a bylinky zmixujte, kým sa suroviny nespoja. Ideálny je na to kuchynský robot. Zmes premiestnite do väčšej misy.
- Pridajte strúhanú cukinu a pomiešajte. V prípade potreby zmes dochuťte soľou, čiernym korením a bylinkami.
- Formujte placky alebo „fašírky“ či burgre. Jedna porcia predstavuje ½ hrnčeka. Zmes je vlhká a jemná, môže sa vám zdať, že sa rozpadá, ale to neprekáža, musí hlavne držať tvar.
- Vytvarované burgre položte na horúci olej. Na dva burgre stačí použiť 1 PL oleja. Z každej strany opekajte 3 minúty na strednej teplote. Podávajte so šalátom alebo varenými zemiakmi.