Suroviny
- 600 g sladkých zemiakov
- 500 g mrkvy
- 300 g nakladaného cíceru
- 6 hrnčekov slepačieho vývaru
- šťava z ½ citróna
- 2 PL olivového oleja
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL koriandra
- 2 ČL kurkumy
- ¼ ČL chilli
Postup:
- Olej zohrejte vo veľkom hrnci na strednej teplote. Cibuľu a cesnak osmažte do sklovita. Pridajte kurkumu, chilli, koriander a pomiešajte.
- Pridajte na kocky nakrájané sladké zemiaky a mrkvu. Opekajte zeleninu 5 minút a potom pridajte vývar. Polievku priveďte k varu.
- Teplotu následne znížte a varte ďalších 20 minút. Do polievky pridajte cícer a varte, kým všetky suroviny nie sú mäkké.
- Ponorným mixérom suroviny rozmixujte, kým nevznikne kaša. Dochuťte ju soľou a korením. Pridajte lyžičku citrónovej šťavy. Varte, no nenechajte polievku zovrieť. Dozdobiť ju pri podávaní môžete krutónmi.