Suroviny:
- 1 plechovka nakladaného cíceru
- 1 PL olivového oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ červenej papriky
- 1 paradajka
- 1 nastrúhaná mrkva
- 1 PL petržlenu
- ½ ČL sušenej bazalky
- ½ ČL sušeného oregana
- PL paradajkového pretlaku
- soľ
- kajenské korenie
Postup:
- V panvici zohrejte olej a cibuľu nakrájanú nadrobno osmažte do sklovita. Pridajte cesnak a opekajte približne 30 sekúnd. Pridajte na malé kúsky nakrájanú červenú papriku, paradajku, strúhanú mrkvu, cícer a bylinky a premiešajte.
- Pridajte pretlak a zalejte tekutinou z plechovky s cícerom alebo 1,5 dcl vody. Priveďte zmes do varu, potom teplotu znížte a hrniec alebo panvicu zakryte. Varte polhodinku, kým zmes zhustne.
- Keď je už cícer mäkký, zmes môžete čiastočne pomixovať ponorným mixérom a dochutiť soľou a korením.
- Chilli zachutí aj vegánom a najlepšie korešponduje s hnedou alebo jasmínovou ryžou.