Článok pokračuje pod video reklamou
Suroviny:
- 2 kuracie prsia
- 1 a pol PL olivového oleja
- 70 g bieleho gréckeho jogurtu
- 70 g krémového plesnivého syra
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 a pol PL citrónovej šťavy
- 1 hrnček nakrájaných jabĺk
- 2 PL čerstvej bazalky
- 30 g pekanových alebo vlašských orechov
- hrsť sušených brusníc
- ½ ČL soli
Postup:
- Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, potrieme olivovým olejom a osolíme. Na vyhriatej panvici ich grilujeme približne desať minút, potom ich preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
- Zmiešame biely jogurt, syr, roztlačený cesnak, ¼ ČL soli a citrónovú šťavu vo veľkej mise. Pridáme kúsky kuracieho mäsa. Pridáme jablká, brusnice, bazalku a orechy a poriadne zmiešame.
- Šalát môžeme dochutiť aj korením podľa potreby a osoliť. Necháme vychladnúť a skladujeme zakrytý v chladničke. Vydrží takto aj štyri dni.