Suroviny:
- 1 baklažán nakrájaný na hrubšie kolieska (asi 12 kusov)
- 12 PL domáceho kečupu alebo pretlaku
- 12 PL strúhaného parmezánu
- 12 plátkov kvalitnej kuracej šunky
- 2 paradajky
- čerstvá bazalka
- oregano
- olivový olej
- soľ
Postup:
1. Na kuchynskú dosku si rozložte papierové utierky, na ne poukladajte baklažánové kolieska, zľahka osoľte a nechajte baklažán odpočívať aspoň 15 minút, aby sa zbavil vody.
2. Rúru si predhrejte na 200 stupňov. Na plech si položte mriežku na grilovanie a na ňu poukladajte baklažánové kolieska, ktoré predtým potrite olivovým olejom, a dajte predpiecť na približne šesť minút, kým nie je mierne hnedý.
3. Baklažán vyberte, nechajte mierne vychladnúť a každé koliesko potrite domácim pretlakom, položte naň plátok šunky, posypte sušeným oreganom, lístkami bazalky, parmezánom a kúskami čerstvo nakrájaných rajčín. Povrch ešte posypte syrom. Zapekajte 20 - 30 minút, tak aby bol syr navrchu zapečený a baklažán mäkký.