Baklažánové mini pizze

Na tomto špeciálnom druhu pizze si môžu pochutiť aj celiatici alebo ľudia, ktorí nekonzumujú múčné jedlá. Dobrú chuť!

Baklažánové mini pizze(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 1 baklažán nakrájaný na hrubšie kolieska (asi 12 kusov)
  • 12 PL domáceho kečupu alebo pretlaku
  • 12 PL strúhaného parmezánu
  • 12 plátkov kvalitnej kuracej šunky
  • 2 paradajky
  • čerstvá bazalka
  • oregano
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

1. Na kuchynskú dosku si rozložte papierové utierky, na ne poukladajte baklažánové kolieska, zľahka osoľte a nechajte baklažán odpočívať aspoň 15 minút, aby sa zbavil vody.

2. Rúru si predhrejte na 200 stupňov. Na plech si položte mriežku na grilovanie a na ňu poukladajte baklažánové kolieska, ktoré predtým potrite olivovým olejom, a dajte predpiecť na približne šesť minút, kým nie je mierne hnedý.

Článok pokračuje pod video reklamou

3. Baklažán vyberte, nechajte mierne vychladnúť a každé koliesko potrite domácim pretlakom, položte naň plátok šunky, posypte sušeným oreganom, lístkami bazalky, parmezánom a kúskami čerstvo nakrájaných rajčín. Povrch ešte posypte syrom. Zapekajte 20 - 30 minút, tak aby bol syr navrchu zapečený a baklažán mäkký.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Rozprávkové tankovanie
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  6. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  7. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  2. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  3. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  4. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  5. Rozprávkové tankovanie
  6. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  7. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  8. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  9. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 070
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 914
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 420
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 296
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 551
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 913
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 6 708
  9. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 900
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 515

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Privatbanka bola pre Kočnera kľúčová, bola pri Bonaparte aj pri Technopole

Obchodoval aj s ďalšími, od Tatra banky kúpil pohľadávky.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kočnerova minulosť nenecháva veľa pochybností

Čo majú spoločné Kočnerove kauzy?

Komentár Zuzany Kepplovej

Bez základnej spravodlivosti politický život len predstierame

Zažívame nebezpečné časy, keď sa priam objedáme prísľubmi spravodlivosti.

Neprehliadnite tiež