Suroviny:
- 1 baklažán
- 2 papriky
- 2 paradajky
- 2 cibule
- 7 strúčikov cesnaku
- 1 cuketa
- 500 ml pasírovaných paradajok
- 1 vetvička tymianu
- 1 ČL oregana
- 2 PL olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie, čili
Postup:
1. Zmiešajte pasírované paradajky s nakrájaným cesnakom a cibuľou, tymianom, oreganom, čili a olivovým olejom. Cuketu, baklažán, rajčiny a papriku si nakrájajte na tenké kolieska.
2. Na dno zapekacej misy vylejte paradajkový základ a postupne naň ukladajte kolieska zeleniny tak, aby sa striedala druhovo aj farebne.
3. Uloženú zeleninu postriekajte olejom, osoľte a posypte čiernym korením. Zakryte ju papierom na pečenie a pečte na 200 stupňoch 45 minút. Potom papier stiahnite a pečte ďalších 10 minút.
Tip: Jedlo môžete podávať s kozím syrom, čerstvým pečivom, ryžou alebo aj samostatne