Suroviny:
- 1 veľký zrelý baklažán
- 1 syr feta alebo balkánskeho typu
- 1 paradajka
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvý tymian
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- 3 PL čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
1. Baklažán umyte a osušte. Pozdĺžne ho nakrájajte na tenké plátky, posypte soľou a nechajte odstáť aspoň desať minút. Potom plátky baklažánu opatrne osušte papierovou utierkou a opečte na grilovacej panvici na troche olivového oleja.
2. Syr roztlačte vidličkou, pridajte 1 – 2 lyžičky olivového oleja, nakrájanú paradajku a roztlačený strúčik cesnaku. Dôkladne premiešajte. Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať a lyžicu nasekaného tymianu. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym mletým korením.
3. Na vychladnuté plátky baklažánu natrite náplň, zviňte do tvaru rolky a spojte špáradlom. Pred podávaním nechajte rolky dobre vychladnúť v chladničke.