Suroviny:
- 3 baklažány
- 1 citrón
- 1 PL tahini pasty
- 2 PL plnotučného gréckeho bieleho jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 ČL soli
- ½ ČL čierneho korenia
- 4 ČL olivového oleja
- 2 hrste čerstvého petržlenu
Postup:
1. Baklažány vcelku ugrilujte alebo pečte v rúre 30 minút na 200 stupňoch. Medzitým si nasekajte petržlen a cesnak nadrobno.
2. Upečené baklažány sú zvonka čierne a zošúverené. Rozrežte ich na polovicu a pokvapkajte citrónom. Dužinu následne vyškrabte do misky a rozmiešajte. Pridajte zvyšok citrónovej šťavy, tahini, jogurt a suroviny spolu roztlačte. Nakoniec pridajte cesnak.
3. Zalejte nátierku olivovým olejom, okoreňte a pridajte petržlen. Časť si môžete nechať aj na ozdobu. Môžete podávať.