Zapekaný plnený baklažán s mäsom

Pripravte si chutné a výdatné jedlo pre milovníkov baklažánu.

Zapekaný plnený baklažán s mäsom(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 1 baklažán
  • 250 g mletého mäsa
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 vajce
  • 2 paradajky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • čierne korenie

Postup:

1. Baklažán opláchnite, odkrojte stopku aj druhý koniec a rozrežte ho pozdĺžne na polovicu. Vydlabte dužinu a posoľte šupky.

2. Mäso zmiešajte s dužinou, nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nakrájanými paradajkami a vajcom. Zmes okoreňte a osoľte.

3. Šupky naplňte zmesou a posypte strúhaným syrom. Podlejte baklažány vodou a vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte 30 - 40 minút.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 37 051
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 586
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 20 541
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 174
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 252
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 960
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 773
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 546
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 365
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 729

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Cinkota: Čím viac mi bolo dovolené, tým viac som hranice prekračoval

Verím, že som oveľa múdrejší, hovorí prepustený herec Dušan Cinkota.

Komentár Ondreja Podstupku

Pri pustenej klimatizácii by ste sa mali cítiť zle

Klíma nevyrába chlad, len robí z tepla problém niekoho iného.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.