Suroviny:
- 3 stredne veľké cukety
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 1 ČL pálivej papriky
- 2 PL hladkej múky
- 1 vajce
- soľ
- čierne korenie
- 150 g čedaru
Postup:
1. V hlbokej panvici alebo v hrnci rozohrejte 2 PL olivového oleja a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte mleté mäso, cesnak, čierne korenie, papriku a pretlak. Premiešajte a chvíľu duste.
2. Cukety rozkrojte na polovicu a vydlabte dužinu. Tú vhoďte nakrájanú na malé kúsky do mäsovej zmesi.
3. Do mäsa pridajte múku, premiešajte a odstavte. Po piatich minútach vmiešajte do zmesi vajce a naplňte ňou cuketové „lodičky“.
4. Posypte nastrúhaným syrom a pečte v rúre na 200 stupňoch 30 – 40 minút. Cukety na pekáči podlejte hrnčekom vody.