Suroviny:
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 PL olivového oleja
- ½ ČL morskej soli
- 4 stredne veľké cukety
- 700 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- ½ hrnčeka smotany
- čierne korenie
- štipka muškátového orecha
Postup:
1. Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažte na olivovom oleji na miernom ohni. Pridajte na jemno pokrájanú cuketu a zalejte vývarom. Priveďte do varu, potom teplotu znížte a varte 15 minút.
2.Keď je cuketa mäkká, rozmixujte ju v hrnci na krém. Prilejte smotanu a na nízkej teplote varte.
3.Pridajte soľ a korenie podľa chuti a môžete podávať.
Tip: Ak chcete polievku ozvláštniť, pridajte do nej krutóny, vrch posypte strúhaným parmezánom alebo pár kvapkami olivového oleja.