Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou

Klasickým kysnutým koláčom plným ovocia určite nič nepokazíte. Namiesto čučoriedok môžete použiť aj iné ovocie.

Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

Cesto

  • 300 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 2 PL cukru
  • 150 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 20 g čerstvého droždia
  • štipka soli

Posýpka

  • 2 PL masla
  • 3 PL polohrubej múky
  • 4 PL cukru
  • 1 l čerstvých čučoriedok

Postup:

1. Do misky vysypeme múku, vyhĺbime jamku, do ktorej nalejeme vlažné mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Zakryjeme utierkou a počkáme, kým kvások vykysne.

2. Do vykysnutého cesta pridáme ostatné suroviny a vareškou miešame, kým sa hmota nespojí. Opäť zakryjeme a necháme desať minút pracovať. Miesenie cesta bude potom jednoduchšie, objavovať sa budú bubliny. Znovu ho zakryjeme a necháme ďalších desať minút kysnúť. Hotové cesto preklopíme na vymastený plech a namastenými rukami ho roztiahneme po plechu.

Článok pokračuje pod video reklamou

3. Cesto posypeme čučoriedkami a navrch nasypeme posýpku - mrveničku.

4. Koláč vložíme do vopred vyhriatej rúry na 50 stupňov, zatvoríme na rúre dvierka, rúru vypneme a koláč necháme asi 15 minút dokysnúť.

5. Potom rúru zapneme na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút, až kým okraje nechytia zlatú farbu. Hotový koláč po vychladnutí nakrájame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Rozprávkové tankovanie
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  9. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  10. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  1. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  2. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  3. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  4. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  5. Rozprávkové tankovanie
  6. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  7. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  8. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  9. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 138
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 913
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 420
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 295
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 551
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 913
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 6 707
  9. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 899
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 505

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Privatbanka bola pre Kočnera kľúčová, bola pri Bonaparte aj pri Technopole

Obchodoval aj s ďalšími, od Tatra banky kúpil pohľadávky.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kočnerova minulosť nenecháva veľa pochybností

Čo majú spoločné Kočnerove kauzy?

Komentár Zuzany Kepplovej

Bez základnej spravodlivosti politický život len predstierame

Zažívame nebezpečné časy, keď sa priam objedáme prísľubmi spravodlivosti.

Neprehliadnite tiež