Potrebujeme:
- kvalitnú cestovinu
- 200 g čerstvej talianskej klobásy
- 250 g čerstvých húb
- 2 hrste listov kučeravého kelu
- menšiu cuketu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 dl bieleho vína
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
Klobásu bez čreva natrháme na menšie kusy a pomaly pražíme, kým nepustí masť. Podlejeme vínom a necháme vydusiť dosucha. Medzitým na olivovom oleji osmahneme huby a nasekaný cesnak, na poslednú minútu pridáme aj pokrájanú cuketu.
Z kelových listov odkrojíme stopku (pri väčších listoch aj stredný hlúbik) a ponoríme ich niekoľkokrát do variacej sa cestoviny. Väčšie listy pokrájame, zalejeme horúcou klobásou aj s výpekom, pridáme huby s cuketou a všetko zmiešame s cestovinou uvarenou al dente.