Suroviny:
- 500 g ryže
- 120 ml kuracieho vývaru alebo vody
- 120 ml olivového oleja
- 4 kuracie plátky bez kože
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 1 malá konzerva ančovičiek
- 2 olúpané paradajky bez semienok rozkrojené na štvrtky
- ½ lyžičky šafranu
- morské plody podľa vlastného výberu a ponuky (krevety, slávky, hrebenatky, kalmáre)
- Vodu alebo vývar so šafranom privedieme k varu a odstavíme.
- Vo veľkej panvici rozpálime olej. Kuracie plátky osmažíme do zlatista, vyberieme a pozdĺžne rozrežeme na tri kusy. V panvici osmažíme cesnak, pridáme umytú ryžu a na miernom ohni ju varíme 3-4 minúty. Zalejeme horúcim vývarom.
- Keď ryža začne bublať, zmiernime teplotu a varíme ešte 10 minút. Potom k ryži pridáme kura, ančovičky, paradajky a morské plody. Panvicu prikryjeme a na miernom ohni varíme ďalších 20 až 25 minút, kým ryža nie je mäkká.