Suroviny:
- 500 g veľkých čerstvých kreviet
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica nadrobno nakrájaného čerstvého petržlenu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička mletého ďumbiera
- 4 lyžičky najemno nasekaného koriandru
- štipka čili korenia
- Krevety ošúpeme, ale necháme im chvostík.
- V mise zmiešame olivový olej, roztlačený cesnak, petržlen, korenie a krevety v náleve dobre premiešame. Necháme marinovať aspoň pol hodiny.
- Marinované krevety napichneme na špajdle a položíme na stredne vyhriaty gril.
- Grilujeme tak tri minúty z každej strany. Keď sú hotové, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a ihneď podávame.
Náš tip: Dajte pozor, aby ste krevety pridlhým grilovaním neusušili, stratili by svoju charakteristickú sviežosť.